Στεγανοποίηση δώματος διατηρητέου- Επισκευές στις όψεις

Σε επαγγελματικό διατηρητέο κτίριο στον Πειραιά πραγματοποιήθηκε στεγάνωση στο δώμα και τις στέγες, επισκευές ελαιοχρωματισμός στις όψεις.

Οι επισκευές στις όψεις έγιναν με τη μέθοδο rope access

Στο κτίριο εμφανίστηκε υγρασία στους τοίχους και εισροή ύδατος. Μετά από αυτοψία προέκυψε πως η υγρασία προέρχονταν από την πλάκα του δώματος, από τα δύο εκατέρωθεν κανάλια που καταλήγουν τα όμβρια των στεγών, καθώς και από τον αρμό με το όμορο κτίριο.

Στο μη βατό δώμα με επικάλυψη μωσαϊκού έγιναν οι εξής εργασίες.

  1. Τρίψιμο της επιφάνειας με σβουράκι και καθαρισμός με αποκομιδή των σαθρών τμημάτων και πλύσιμο με νερό.
  2. Εφαρμογή με πολυουρεθανικά συστήματα στεγάνωσης.
  3. Αστάρωμα με υλικό δύο συστατικών.
  4. Επάλλειψη δύο στρώσεων πολυουρεθανικής βαφής μέγιστης αντοχής, χωρίς πολυμερισμό με προσδόκιμη εργοστασιακή διάρκεια 25 έτη.

 Κανάλια στέγης.

  1. Στις ενώσεις κάθετων και οριζοντίων επιφανειών (στέγης με μεσοτοιχία) και μετά των καθαρισμό αυτών, εφαρμόζεται αστάρι  PU και τοποθετείται πολυουρεθανική μαστίχη
  2. Εφαρμογή με πολυουρεθανικά συστήματα στεγάνωσης.
  3. Αστάρωμα
  4. Επάλλειψη δύο στρώσεων πολυουρεθανική βαφή μέγιστης αντοχής, χωρίς πολυμερισμόμε προσδόκιμη εργοστασιακή διάρκεια 25 έτη.

 

Μεσοτοιχίες

  1. Αστάρωμα με ασφαλτικό γαλάκτωμα
  2. Τοποθέτηση ασφαλτικής μεμβράνης SBS -15C  ελαστομερές πάχους 4,5kg/m2, με επικάλυψη ορυκτής ψηφίδας.

 Στις όψεις έγινε συγκόλληση των διακοσμητικών (γύψινων και τσιμεντένιων τραβηχτών), κλείσιμο ρωγμών μετά από καθαρισμό και απομάκρυνση των σαθρών και ελαιοχρωματισμός.

 

 

Το neteng.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σας. Εφόσον συνεχίσετε, συμφωνείτε με την χρήση των cookies από εμάς. Περισσότερα